21. vijek obiluje nepreglednim nizom mnogobrojnih otkrića i dostignuća na svim poljima ljudskog interesovanja i djelovanja. Za očekivati je da naši životi budu mnogo kvalitetniji kao i naše zdravlje nego što je to bio slučaj sa našim precima. Svi smo svjedoci da baš i nije tako.

Svijet u kojem živimo se iz dana u dan sve brže mijenja, a većina nas se muči da održi korak. To nam predstavlja napor, psihički i fizički. Svakodnevno smo izloženi stresu koji u nama pored ostalog izaziva niz negatvnih emocija koje remete naše emotivno – psihičko zdravlje, a vremenom i fizičko. Biti dobro ne znači samo biti funkcionalan, nego se i pored svih izazova modernog života osjećati dobro, zadovoljan sobom i u skladu sa svojim okruženjem. Potrebna nam je harmonija duha i tijela. Međutim, kroz pristup moderne medicine, mi očekujemo da ćemo pijenjem tableta riješiti problem! To je samo suzbijaju simptome, kozmetika, zaboravljamo na osobu koja je iza toga i gubimo zdravorazumski pristup rješenju korjena problema, a bavimo se posljedicama.  Stvara se privid poboljšanja, dobrog stanja ili ozdravljenja. Privid, jer nije došlo do osvješćivanja pravog uzroka niti njegovog rješavanja koji traži promjenu.

Dr. Edward Bach, ljekar, je smatrao da je tradicionalna medicina previše mehanička, da nije u stanju niti želi da uzme u razmatranje ljudsko biće u cjelini niti da poštuje njegovu specifičnost i iindividualnost. Svaki čovjek ima svoju priču, emocije, doživljaje, snove, potrebe itd koji se ne mogu ignorisati.

On je osmislio metod koji koristi esenciju cvijeća 38 biljaka za prevazilaženje negativnih emocija i podržavanje njima suprotnih pozitivnih u cilju postizanja harmonizacije psihe i tijela.

Metod je potpuno prirodan, nema kontraindikacija ni po kojem osnovu, niti nus pojava. Može se koristiti istovremeno sa bilo kojim drugim terapijskim metodom, lijekovima. U suštini, veoma je jednostavan, ali podrazumijeva određena znanja koja posjeduju ljudi koje nazivamo Bahovim praktičarima.

Za sve detaljnije informacije posjetite sajt Udruženja Bahovih praktičara Srbije: www.bahovekapi.com.

Autorka teksta: Dr. Vesna Krdžalić; izvor portal Preporučujemo

Podeli na društvenim mrežama:

Ostavite komentar

Vaša i-mejl adresa neće biti objavljena. Polja koja je potrebno popuniti su u nastavku.