Voda je osnova svog živog sveta. I mnogo više od toga.

Koliki je značaj vode za čoveka možemo videti iz činjenice da se ljudsko telo sastoji najvećim delom upravo od vode (oko 70%).

Postoji više vrsta voda, a najbolja je ona bez ukusa i boje i koja ne opterećuje želudac.

Kišnica je odlična jer pomaže varenje hrane, obezbeđuje vlažnost organizmu i drži ga u ravnoteži.

Izvorska voda je takođe veoma dobra, ali ne iz svakog izvora, nego ona koja izvire iz kamena ili iz tople zemlje.

Stajaća voda nije dobra i ne treba je piti jer može da izazove otok slezine, vodenu bolest, hemoroide, gnojne rane na crevima, poremećaj nervnog sistema.

Voda planinskih potoka (levitirana voda) je izuzetno korisna i dobra za upotrebu. Što je površina vode veća, to je ona bolja.

To je voda planinskih potoka koja se velikom brzinom sliva niz planinu i ima veliki broj mikrovrtloga. Njena energija je ogromna.

Ova voda reguliše krvnu sliku obolelih već posle 6 nedelja upotrebe (oko 1,5 litara dnevno), omogućava bolji metabolizam itd.

Slična voda se može dobiti u kućnim uslovima mešanjem mikserom sa promenom brzine 20-40 sekundi.

Mineralna voda koja izvire iz rudnika gvožđa jača trbušne organe, otklanja slabost želuca i pojačava potenciju kod muškaraca.

spektrum kooperativa

Morska voda je štetna za želudac, a korisna je kod nervnih oboljenja, kod lečenja ekcema, svraba, lišaja i otoka mlečne žlezde ako se njome umivate. Dobra je za kupanje jer leči zastarela oboljenja. Para morske vode je dobra za lečenje vodene bolesti i bolova u ušima.

Hladna voda je dobra za varenje hrane kada se pije posle jela, ali je ne treba piti na prazan želudac. Ona jača desni i korisna je kod ekcema i svraba.

Pored ovih postoje još i: topla, ledena, medena voda itd. koje takođe imaju svojih dobrih i manje dobrih osobina.

Podeli na društvenim mrežama:

Ostavite komentar

Vaša i-mejl adresa neće biti objavljena. Polja koja je potrebno popuniti su u nastavku.